1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kip met donkere Leffe

Kip met donkere Leffe

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2001

Ingrediënten 4 personen


12 kippenbouten
2 flesjes donkere Leffe(33 centiliter)
1/2 kilogram champignons
7 sjalotten
1 1/2 deciliter room
75 gram margarine
2 soeplepel olijfolie
pezo
Gehakte peterselie



Lekker Belgisch bier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De dag voordien:

Maak de kippenbouten schoon,laat ze aan alle kanten mooi bruin bakken.Bestrooi met pezo. Neem ze uit de pan .
In dezelfde pan de fijngesneden sjalotten een paar minuten laten stoven,zet het vuur zachter dat ze niet bruinen.Doe de kippenbouten terug in de pan.Giet het bier erover en breng aan de kook.Het vuur weer zacht zetten en ongeveer.30 minuten laten sudderen met half open deksel.Ondertussen de champignons reinigen en in schijfjes snijden en in een aparte pan met wat olijfolie stoven tot ze hun vocht afgeven.
Wanneer de kip goed gebraden is en de bakjus is ingedund de champignons bijvoegen en wegzetten.

Bereidingswijze

De dag zelf:

Het geheel terug opwarmen en de room en de gehakte peterselie toevoegen,de kruiding nagaan en binden met maizena-expres.Warm opdienen met aardappelen of kroketjes.

Heel lekker,heel gemakkelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top