Braziliaanse kippen-groententaart

  • Braziliaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2001

warm voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 ui
Solo
1 dubbele kippenborst(of kalkoen)
1 doos palmharten(400 gram)
30 gram spekreepjes
125 gram groene olijven(gevuld met paprika)
1 klein blikje tomatenpuree
1 scheutje kippenbouillon
Koriander
Cayennepeper
Pezo
oregano
Tabasco
230 gram kruimeldeeg
150 gram gemalen emmental
Veldsla
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snipper de ui fijn en snij de kippenborst in fijne reepjes.
Verwarm de solo in een pan en stoof de ui hierin glazig.Voeg de kippenborst,de spekreepjes,de palmharten en de olijven toe.Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe.Eventjes goed laten sudderen.
Breng op smaak met de kruiden en tabasco.
Dit kan de dag voordien.
De dag zelf:
Rol de kruimeldeeg uit.Smeer een taartvorm (diameter=24 centimeter)in met solo,leg hierin het deeg.Vul met het kippenmengsel.
Strooi de kaas erover.
Bak in de oven gedurende 30 minuten op 200?C.
Dien de taart lauw op met veldsla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten