Maxima's Carbonada Criolla

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Een heerlijke argentijnse stoofpot! Ik denk dat Maxima zoiets voor Alexander maakt als ze hem eens lekker wil verwennen!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg. runderstoofvlees in blokken van 5 cm., 1 grote ui, 2 tenen knoflook, olie, 2 grote tomaten, 1 groene paprika, 1 theel. suiker, 100 g. gedroogde abrikozen, 1 maiskolf, 3 flinke aardappelen, 3 zoete aardappelen, 1 blaadje laurier, 1 theel. oregano, zout, peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten, paprika en aardappelen in stukken. Snijd de maiskolf in plakken van 2 cm.

Bereidingswijze

Braad het vlees aan in de olie, voeg ui en knoflook toe. Voeg water toe totdat het vlees bijna onder staat en sudder een uur, met het deksel op de pan. Doe er dan de tomaat, papika, suiker, abrikozen, mais, aardappelen, laurier en oregano bij en voeg flink wat peper en zout toe. Laat het nog een uur sudderen.

Serveertip

Serveer dampend heet in een diep bord en geef er lekker vers brood bij.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

swanna avatar
swanna

Doorsturen

Home Recepten