Maxima's Carbonada Criolla
- Argentijns, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Een heerlijke argentijnse stoofpot! Ik denk dat Maxima zoiets voor Alexander maakt als ze hem eens lekker wil verwennen!
Ingrediënten 6 personen
1 kg. runderstoofvlees in blokken van 5 cm., 1 grote ui, 2 tenen knoflook, olie, 2 grote tomaten, 1 groene paprika, 1 theel. suiker, 100 g. gedroogde abrikozen, 1 maiskolf, 3 flinke aardappelen, 3 zoete aardappelen, 1 blaadje laurier, 1 theel. oregano, zout, peper.Voorbereiding
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten, paprika en aardappelen in stukken. Snijd de maiskolf in plakken van 2 cm.
Bereidingswijze
Braad het vlees aan in de olie, voeg ui en knoflook toe. Voeg water toe totdat het vlees bijna onder staat en sudder een uur, met het deksel op de pan. Doe er dan de tomaat, papika, suiker, abrikozen, mais, aardappelen, laurier en oregano bij en voeg flink wat peper en zout toe. Laat het nog een uur sudderen.
Serveertip
Serveer dampend heet in een diep bord en geef er lekker vers brood bij.