Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Argentijnse keuken
  5. Maxima's Carbonada Criolla

Maxima's Carbonada Criolla

Door: swanna

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2001

Ingrediënten 6 personen


1 kg. runderstoofvlees in blokken van 5 cm., 1 grote ui, 2 tenen knoflook, olie, 2 grote tomaten, 1 groene paprika, 1 theel. suiker, 100 g. gedroogde abrikozen, 1 maiskolf, 3 flinke aardappelen, 3 zoete aardappelen, 1 blaadje laurier, 1 theel. oregano, zout, peper.



Een heerlijke argentijnse stoofpot! Ik denk dat Maxima zoiets voor Alexander maakt als ze hem eens lekker wil verwennen!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten, paprika en aardappelen in stukken. Snijd de maiskolf in plakken van 2 cm.

Bereidingswijze

Braad het vlees aan in de olie, voeg ui en knoflook toe. Voeg water toe totdat het vlees bijna onder staat en sudder een uur, met het deksel op de pan. Doe er dan de tomaat, papika, suiker, abrikozen, mais, aardappelen, laurier en oregano bij en voeg flink wat peper en zout toe. Laat het nog een uur sudderen.

Serveertip

Serveer dampend heet in een diep bord en geef er lekker vers brood bij.



Deel dit recept

Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swanna
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top