Maxima's Carbonada Criolla

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2001

Een heerlijke argentijnse stoofpot! Ik denk dat Maxima zoiets voor Alexander maakt als ze hem eens lekker wil verwennen!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg. runderstoofvlees in blokken van 5 cm., 1 grote ui, 2 tenen knoflook, olie, 2 grote tomaten, 1 groene paprika, 1 theel. suiker, 100 g. gedroogde abrikozen, 1 maiskolf, 3 flinke aardappelen, 3 zoete aardappelen, 1 blaadje laurier, 1 theel. oregano, zout, peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten, paprika en aardappelen in stukken. Snijd de maiskolf in plakken van 2 cm.

Bereidingswijze

Braad het vlees aan in de olie, voeg ui en knoflook toe. Voeg water toe totdat het vlees bijna onder staat en sudder een uur, met het deksel op de pan. Doe er dan de tomaat, papika, suiker, abrikozen, mais, aardappelen, laurier en oregano bij en voeg flink wat peper en zout toe. Laat het nog een uur sudderen.

Serveertip

Serveer dampend heet in een diep bord en geef er lekker vers brood bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Onrusts avatar
Onrusts 05-12-2011

Hier vond iedereen het overheerlijk? Foto volgt nog!

Onrusts avatar
Onrusts 05-12-2011

Hier vond iedereen het overheerlijk! Foto volgt nog!

dvh99 avatar
dvh99 06-11-2005

heb het zojuist klaargemaakt en het is zonder overdrijven overheerlijk. ps ik heb riblappen gebruikt en majoraan ipv oregano.

orphan avatar
orphan 22-10-2005

Lijkt me lekker, ik neem het recept mee om binnenkort eens te proberen. Bedankt.

beekveld avatar
beekveld 10-03-2002

Krijgt van mij 5 sterren, omdat eenvoudig ook heel erg lekker kan zijn!!!! Het is een blijvertje geworden, dit stoofpotje! groetjes van Germa

thombu avatar
thombu 27-02-2002

Lekker, alleen was ik wel de enige die het luste.

pepita_b avatar
pepita_b 25-02-2002

Superlekker en gemakkelijk te maken ook. Ik heb het voor 16 man gemaakt en het was een groot succes. Heb i.p.v. water runderbouillon toegevoegd (en dus geen laurier en oregano).

rile3436 avatar
rile3436 02-02-2002

rile3436 We gaan deze stoofpot met het voorgerecht van de Italiaanse witlof in gereedheid brengen zodat we heerlijk kunnen smullen Het leven is goed in het brabantsland. dank voor deze recepten rile3436

pluizenland avatar
pluizenland 31-01-2002

We waren het er gevieren over eens : een heerlijke stoofpot.We hebben hem vanavond gegeten met ciabatta.Wel de eerste keer,maar zeker niet de laatste keer. Groeten Minie

nojram avatar
nojram 30-01-2002

ja ik doe daar ook aan mee heel anders en lijkt me supperlekker goed idee om het op 02-02-02 te maken groetjes marjon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten