1 kg. runderstoofvlees in blokken van 5 cm., 1 grote ui, 2 tenen knoflook, olie, 2 grote tomaten, 1 groene paprika, 1 theel. suiker, 100 g. gedroogde abrikozen, 1 maiskolf, 3 flinke aardappelen, 3 zoete aardappelen, 1 blaadje laurier, 1 theel. oregano, zout, peper.
Een heerlijke argentijnse stoofpot! Ik denk dat Maxima zoiets voor Alexander maakt als ze hem eens lekker wil verwennen!
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten, paprika en aardappelen in stukken. Snijd de maiskolf in plakken van 2 cm.
Braad het vlees aan in de olie, voeg ui en knoflook toe. Voeg water toe totdat het vlees bijna onder staat en sudder een uur, met het deksel op de pan. Doe er dan de tomaat, papika, suiker, abrikozen, mais, aardappelen, laurier en oregano bij en voeg flink wat peper en zout toe. Laat het nog een uur sudderen.
Serveer dampend heet in een diep bord en geef er lekker vers brood bij.
Onrusts 05-12-2011
Hier vond iedereen het overheerlijk? Foto volgt nog!
Onrusts 05-12-2011
Hier vond iedereen het overheerlijk! Foto volgt nog!
dvh99 06-11-2005
heb het zojuist klaargemaakt en het is zonder overdrijven overheerlijk.
ps ik heb riblappen gebruikt en majoraan ipv oregano.
orphan 22-10-2005
Lijkt me lekker, ik neem het recept mee om binnenkort eens te proberen. Bedankt.
beekveld 10-03-2002
Krijgt van mij 5 sterren, omdat eenvoudig ook heel erg lekker kan zijn!!!!
Het is een blijvertje geworden, dit stoofpotje!
groetjes van Germa