Salade van eendenborst met frambozen
- Frans, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-11-2001
Ria van Eijndhoven.
Ingrediënten 4 personen
2 eendenborstfilets * 25 gr. boter * 1 krop eikebladsla * 1/2 krop lollo rosso * 1/2 krop roodlof * 50 gr. pijnboompitten * 2 sjalotjes * 8 eetl. olijfolie * 2 eetl. frambozenazijn * 1 theel. mosterd * 1 theel. honing * 1 theel. frambozenjam * zout * versgemalen peper * 200 gr. verse frambozenVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 755,39 kcal |
Koolhydraten | 11,66 g |
Eiwitten | 31,62 g |
Vetten | 63,72 g |
Benodigdheden
KeukenmachineVoorbereiding
Pel het vel van de eendenborstfilets.
Bereidingswijze
Verwarm de boter in een koekepan en bak hierin het vlees goudbruin en rose, neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen.
Was en pluk de eikebladsla en de lollo rosso en verdeel ze kransvormig over 4 borden.
Snij het roodlof in smalle reepjes en verdeel deze in het midden op de borden.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan; let erop dat ze niet te donker worden.
Schud ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Pel en snipper de sjalotjes voor de dressing. Klop van de olie met azijn, mosterd, honing en jam in een blender een gladde vinaigrette en breng deze op smaak met zout en peper.
Roer de sjalotjes door de dressing.
Snij de afgekoelde eendenborst in heel dunne plakken en drapeer ze op de slasoorten. Verdeel de frambozen erover en giet vervolgens de dressing over het geheel.
Bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties