Salade van eendenborst met frambozen

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2001
  • Salade van eendenborst met frambozen

    Salade van eendenborst met frambozen

    Salade van eendenborst met frambozen

Ria van Eijndhoven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eendenborstfilets * 25 gr. boter * 1 krop eikebladsla * 1/2 krop lollo rosso * 1/2 krop roodlof * 50 gr. pijnboompitten * 2 sjalotjes * 8 eetl. olijfolie * 2 eetl. frambozenazijn * 1 theel. mosterd * 1 theel. honing * 1 theel. frambozenjam * zout * versgemalen peper * 200 gr. verse frambozen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 755,39 kcal
Koolhydraten 11,66 g
Eiwitten 31,62 g
Vetten 63,72 g
Benodigdheden
Keukenmachine

Voorbereiding

Pel het vel van de eendenborstfilets.

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een koekepan en bak hierin het vlees goudbruin en rose, neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen.
Was en pluk de eikebladsla en de lollo rosso en verdeel ze kransvormig over 4 borden.
Snij het roodlof in smalle reepjes en verdeel deze in het midden op de borden.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan; let erop dat ze niet te donker worden.
Schud ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Pel en snipper de sjalotjes voor de dressing. Klop van de olie met azijn, mosterd, honing en jam in een blender een gladde vinaigrette en breng deze op smaak met zout en peper.
Roer de sjalotjes door de dressing.
Snij de afgekoelde eendenborst in heel dunne plakken en drapeer ze op de slasoorten. Verdeel de frambozen erover en giet vervolgens de dressing over het geheel.
Bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten