Haringsalade

  • Joods, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2001

De Nederlandse variant van haringsalade wordt met ingelegde haring en bietjes gemaakt. Deze Zweedse variant is heerlijk fris en tegelijkertijd traditioneel. Echt een gerecht voor een maaltijd met veel mensen zoals Pesach of Jom Kippoer

Deel dit recept

Ingrediënten
3 haringen
1 grote appel, bijvoorbeeld Goudrenet
1 kleine ui, gehakt
2 hardgekookte eieren
2 eetlepels natuurazijn
2 flinke eetlepels mayonaise
1 flinke eetlepel suiker
Snijd de haringen in kleine stukjes, rasp de appel grof en snijd de eieren in kleine stukjes. Doe de haringstukjes, appel, eieren en ui in een schaal en meng met de mayonaise, azijn en suiker. Maak naar smaak af met zout en peper
Boodschappen bestellen

Bron

onbekend

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kerstjens1 avatar
kerstjens1 31-07-2010

Hallo Ik ben 80 jaar oud en er schijnt iets te missen alhoewel het is Joods Wij hadden een recept zoals dit maar er moesten altijd zure rode bieten in natuurlijk fijn gesneden probeer het maar een groeten Piet van Australia

juutezak avatar
juutezak 21-03-2002

beste cor 329 ziet er lekker uit (de salade dan) maar bedoel je zure haringen of verse? groetjes juud

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten