1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaas
  6. varkenshaas met kastanje champignonssaus

varkenshaas met kastanje champignonssaus

Door: pg

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-11-2001

Ingrediënten 2 personen


1 varkenshaas in dikke plakken, 1 bak kastanjechampignons in plakjes, 2 teentje knoflook in plakjes,1 bos bosuitjes in stukjes van 5 cm, 1 bekertje creme fraiche, 1 paturain peper,olijfolie, mespuntje suiker, versgemalen peper en zout.



Lekker met calvados

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de champignons en de knoflook ca. 4 min. voeg de bosuitjes toe en nog 2 min roerbakken. Doe dan de paturain en de creme fraiche erbij. Breng het geheel op smaak met suiker, zout en versgemalen peper. Zet tot gebruik weg.

Bereidingswijze

Bestrooi de plakken varkenshaas met de kruiden die je gewend bent. Ik gebruik altijd peper, kerrie en paprika. Bak ze in olijfolie in ca. 5 min goudbruin. Zet ze weg op 'n voorverwarmde schaal terwijl je in de magnetron of op het gas de saus verwarmt.

Serveertip

Lekker met 'n gekookte aardappel of frites. Serveer vooraf 'n salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top