Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gevuld varkensvlees met paprika

Gevuld varkensvlees met paprika

Door: mrs-santa

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2001

Ingrediënten 6 personen


1 kg. magere varkenslappenversgemalen peperzout250 gr. rauwe
ham1 ei2 eetl. maizenanootmuskaat4 eetl. zonnebloemolie
1 klein laurierblaadje1 theel. 1 eetl. zoete paprikapoeder6 eetl.
bloem1/2 l. bouillon, van een blokje2 gele, 2 rode en 2 groene
paprika's1 eetl. botersap van 1 sinaasappelsap van 1/2 citroen1 eetl.
suikerca 2 eetl. maizenaevt. wat room



Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de slager het vlees zo plat mogelijk slaan, of doe het zelf met de
zijkant van een hakmes.Bestrooi het vlees met zout en peper en leg
het zo neer, dat je het op kunt rollen.Beleg het met de rauwe ham.
Klop het ei os met maizena en 1 a 2 eetlepels water en bestrijk de ham
ermee.Strooi er een beetje nootmuskaat over.Rol het vlees op en
bind het vast met slagerstouw.Meng de theel. paprikapoeder door de
bloem en rol hier de 'rollade'doorheen.Maak de olie warm en bak het
vlees aan alle kanten mooi bruin.Voeg tijdens het bakken in kleine
stukjes 40 gram boter toe.Schenk langs de rand van de pan wat van
de hete bouillon, doe er het laurierblaadje bij en laat het vlees in 1
a 1 1/2 uur gaar braden, in een gesloten pan.Doe er een beetje bouillon
bij als de boter te donker dreigt te worden tijdens het braden.

Bereidingswijze

Was intussen de paprika's, verwijder de stelen, de zaadlijsten en de
zaadjes en snijd ze in vingerdikke repen.Smelt in een wok of bakpan
een eetlepel boter en roerbak de paprika even.Giet er het sinaasappelsap
bij met 1 dl. water en laat de paprika in 10 minuten gaar worden, maar
niet te zacht.Roer het citroensap met de suiker en de maizena tot een
glad papje en bind daar het kooknat van de paprika's mee.Maak op
smaak met zout en versgemalen peper.Laat het vlees voor het aansnijden
5 tot 10 minuten rusten.Snij het in plakken van ca 0,5 cm dikte en leg
die op een voorverwarmde schaal garneer met de paprika.Schenk de
nog niet gebruikte bouillon bij het braadvet, doe er de rest van de
paprikapoeder bij en roer het aanbaksel van de bodem van de pan tot
jus.Bindt het eventueel met wat maizena en voeg er een scheutje
room aan toe.Maak op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker met rijst.Dat smaakt ook tijdens de kerstdagen ;-)Prettig Kerstfeest!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrs-santa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top