1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Maissoep met feta-kaas

Maissoep met feta-kaas

  • Mediterraan, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2001

Ingrediënten 4 personen


2,5 dl kruidenbouillon
25 gram feta
1 eetlepel peterselie
1 teentje knoflook
0,5 theelepel koenjit
0,5 theelepel komijn
1 rode peper
2,5 dl melk
15 gr boter
0,5 ui
250 gr mais in blik
1 dl creme fraiche



Feestelijke, makkelijk te maken soep. En nog lekker ook !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter en bak hierin de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten glazig.
Voeg de uitgeperste knoflook, de komijn en de koenjit toe en bak het nog een minuut.
Pureer 200 gr maiskorrels met dit mengsel in de keukenmachine.
Smelt boter in de pan en bak de maispuree ongeveer 5 minuten.
Voeg de melk en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg de creme fraiche, de overige maiskorrels en de in kleine stukjes gesneden peper toe.
Laat de soep nog ongeveer 10 minuten doorkoken en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Strooi er tijdens het opdienen de blokjes feta in en de fijngehakte peterselie.
Eventueel kun je er nog blokjes tomaat of avocado aan toevoegen. Of reepjes omelet of tortilla-chips.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petrap34


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petrap34
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top