1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. Oliebollen

Oliebollen

Door: roy_eric

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-11-2001

Ingrediënten 30 personen


500 gr gebuild tarwemeel
75 gr zuurdesem of 30 gr gist
4? dl rozijnenweekwater
? deel kaneel
? deel vanillepoeder
? deel anijs
1 deel zout
120 gr rozijnen
1 grote appel in blokjes
geraspte citroen- of sinaasappelschil (biol.!)
1 a 2 l zonnebloemolie om in te bakken
event wat sojamelk
event wat cashewnoten



(ca. 30 stuks)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng alle droge ingredienten. Maak daarna met het vocht en de gist of zuurdesem een dik beslag. Een deel van het rozijnenweekwater kan worden vervangen door sojamelk. Eventueel wat gemalen cashewnoten toevoegen.
Zet het beslag op een warme plaats en laat ca. 6 uur (zuurdesem) of 1? uur (gist) rijzen.
Als de oliebollen klaar zijn kun je ze bepoederen met wat arrowroot, of met gemalen kokos of cashewnoten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van roy_eric
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top