1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Zalm
  6. zalm uit de romertopf

zalm uit de romertopf

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2001

Ingrediënten 4 personen


Zalm,ui, 1 teentje knoflook, blokjes aardappel, groenten naar keuze: b.v. broccolie, wortel, prei, bloemkool, kort alles wat je lekker lijkt en op dat moment in huis hebt. Gebruik groenten die de dezelfde garingstijd hebben. Rauwkost b.v. ijsbergsla en tomaat.


Verder heb je nodig


Romertopf, mes.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de groenten en de aardappelen in stukken. zet de romertopf minimaal een half uur in het water.

Bereidingswijze

Vul de schaal met de ui en het geplette knoflookteentje en de aardappelblokjes en de gesneden groenten en leg hierop de vis. Kruiden met flink veel kerrie en een beetje zout en peper.Deksel erop en in de koude oven zetten. Oven aan op 200 graden. na ca 45 min even proberen of de aardappelen gaar zijn, zoniet dan nog een 15 min. langer.

Serveertip

Lekker met een rauwkostsalade van ijsbergsla en komkommer met een mosterdressing.

variatie: gebruik eens mexicaanse kruiden i.p.v. kerrie en peper.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerrie_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerrie_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top