1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Apfelstrudel
  5. Huisgemaakte Apfelstrudel

Huisgemaakte Apfelstrudel

Door: sasvdberk

  • Oostenrijks, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2001

Ingrediënten


1.3 plakken bladerdeeg
6.5 appels
1.3 tl. amandelen, geschaafde
1.3 tl. krenten
1.3 tl. rozijnen
65 gr. suiker
1.3 mespuntjes kaneelpoeder
4 toefjes slagroom
1.3 tl. citroensap
1.3 tl. amaretto
Poedersuiker


Verder heb je nodig


Een bakplaat, vetvrij papier en dessertborden.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder het klokhuis, maak kleine blokjes en vermeng ze met het citroensap. Meng suiker, amandelen, krenten, rozijnen, kaneel en de Amaretto met de appel.

Verwarm de oven voor. Leg het mengsel in de lengte van het bladerdeeg, iets uit het midden. Een gedeelte van de lange uiteinden half over de vulling heen leggen, en rol het in zijn geheel op. De uiteinden omklappen en onder de rol stoppen zodat ze dicht zijn. Op een bakplaat leggen met vetvrij papier en afbakken in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius gedurende 45 minuten.

Serveren op een dessertbord. Leg per persoon een stuk warme apfelstrudel met een toefje slagroom op het bord. Bestrooien met poedersuiker.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top