entrecote met balsamicosaus en rode pestoboter

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.

De delicate smaak van balsamico-azijn is de basis voor deze hele mooie saus, waarin de malse entrecote de hoofdrol speelt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
75 g zachter boter, 1 el rode pesto, 2 entrecotes, peper, 1 el olijfolie, 2 el balsamico-azijn, 1 dl droge rode wijn, 1/2 pot vleesfond, 2 takjes tijm, 2 el bosvruchtenjam, 2 zongedroogde tomaten, zout, 1 tl aardappelmeel, 2 grote blaadjes verse basilicum, spuitzak met grove kartelmond, alufolie, keukenpapier.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

in kommetje 50 g boter en pesto door elkaar roeren, overdoen in spuitzak. Op stuk alufolie 2 grote toeven pestoboter spuiten, in koelkast een uur laten opstijven. Entrecotes bestrooien met peper en besprenkelen met olie en 1 el azijn, afgedekt 1 uur in de koelkast zetten. In steelpan wijn aan de kook brengen, fond, tijm, jam en rest van azijn erdoor roeren, onafgedekt op matig hoog vuur in ca 10 min tot de helft laten inkoken. Saus boven een schenkkan door een zeef schenken. Tomaten droogdeppen met keukenpapier en in dunne reepjes snijden.

Bereidingswijze

Entrecotes droogdeppen, in koekepan rest van boter verhitten, entrecotes in ca 6 min bruin en rose bakken, halverwege keren. twee borden voorverwarmen. Entrecotes bestrooien met zout, afdekken met alufolie en 5 min laten rusten. Ingekookte bouillon door het bakvet roeren, aan de kook brengen, aanbaksels losroeren, op smaak brengen met zout en peper, aardappelmeel met 1 tl koud water tot een glad papje roeren en al roerende aan de saus toevoegen en blijven roeren tot een licht gebonden saus ontstaat. Entrecotes in dunne schuine plakken snijden, saus in het midden op de warme borden scheppen, entrecotes plakjes erop leggen, blaadje basilicum met toef pestoboter ernaast leggen, garneren met tomaatreepjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92

Doorsturen

Home Recepten