1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. ravioli met gorgonzola-saus

ravioli met gorgonzola-saus

Door: eierdopje

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-11-2001

Ingrediënten 4 personen


VOOR DE PASTA: 200 g bloem, 2 eieren, 1 el olie, zout, peper.
VOOR DE VULLING: 8 el fijngehakte peterselie, 300 g verse ricotta, 125 g parmezaanse kaas(geraspt), 1 eierdooier, 1/4 tl nootmuskaat.
VOOR DE SAUS: 125 g gorgonzola(op kamertemperatuur en in blokjes), 2 dl slagroom, 150 g geraspte parmezaanse kaas.



Hier heb je wel even werk mee, maar je hebt dan ook een apart voorgerechtje!(3 eieren)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle ingredienten voor de pasta tot stevig deeg kneden, zonodig nog wat olie toevoegen. deeg afgedekt ca. 30 min. koel wegzetten.

Bereidingswijze

Voor vulling alle ingredienten mengen, met zout en peper op smaak brengen. deeg in gedeelten met behulp van pastamachine(of deegroller) uitrollen. met stand 1 beginnen, opening steeds een stand verkleinen(bij stand 6 of 7) eindigen. als het deeg te plakkerig wordt, het werkvlak met bloem bestrooien. deegplakken op bebloemde plank leggen en flinke theelepels vulling met 8 cm tussenruimte erop scheppen. randen om vulling dun met water bestrijken en een plak deeg erop leggen. randen rond vulling goed aandrukken en rondjes(doorsnede 6 cm) uitsteken. maak 3 ravioli's per persoon. in een grote pan ruim water met zout en een scheutje olie aan de kook brengen. ravioli in 5-8 min. beetgaar koken. voor de saus de gorgonzola en slagroom al roerend zacht verwarmen, 6 el parmezaanse kaas (en zout) toevoegen. op elk bord 3 ravioli's leggen en wat saus erover scheppen. rest van saus en parmezaanse kaas er apart bij geven.

Serveertip

Bron: internet.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eierdopje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top