Mexicaanse tortilla met vleesreepjes
- Mexicaans,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 19-11-2001
Ingrediënten 4 personen
1 avocado (in blokjes)
1 ui (fijngesnipperd)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
1 1/4 deciliter zure room
1/2 krop ijsbergsla
1/4 komkommer (in blokjes)
100 g geraspte kaas (jonge)
3 tomaten (in plakken)
3 eetlepels olie
4 grote tortilla's
500 g varkensvleesreepjes
Benodigdheden
oven, koekepan en een komBereidingswijze
Schep in een kom de varkensreepjes en Mexicaanse kruiden
door elkaar
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak
hierin de varkensreepjes in ca. 8 minuten rondom bruin. Voeg na 4
minuten de ui toe
Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking in de magnetron (koekenpan of
oven). Schep in een kom de citroensap en avocadoblokjes voorzichtig
door elkaar
Verdeel de warme tortilla's over 4 borden. Verdeel de
ijsbergsla, komkommer, tomaat, avocado, varkensvleesreepjes, zure
room en jong geraspte kaas over de tortilla's. Rol de tortilla's op
en serveer deze direct.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties