Pizza Pollo, Kip pizza
- Italiaans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
1 rode ui, in ringen gesneden250 gr zure room
1 teentje knoflook, geperst
2 el verse tijm, gehakt
25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
150 kip in blokjes, gegrild of gebraden
1 grote kant en klaar pizzabodem of pizzadeeg van een pak
50 gr champignons, dun gesneden
75 gr mozzarella, in blokjes
1 tl verse tijm, gehakt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 482,60 kcal |
Koolhydraten | 53,23 g |
Eiwitten | 25,10 g |
Vetten | 17,10 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 C. Meng ui, zure room, knoflook, tijm en parmezaanse kaas en zet het opzij. Bestrooi de kip met zout en peper. Maak eventueel een pizzadeeg voglens gebruiksaanwijzing verpakking.
Bereidingswijze
Leg de pizzabodem (of het pizzadeeg) op een bakplaat en spreid het emgnsel er over uit. Garneer met champignons, kip en mozzarella.
Bak de pizza 20 minuten of tot dat de kaas goudgekleurd is.
Strooi de tijm erover