Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Pikante krab

Pikante krab

Door: jpjvdberg

  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-11-2001

Ingrediënten 4 personen


4 eetlepels olie, 1 zeer fijn gehakte ui, 2 theelepels fijngesneden gemberwortel, 1 fijngehakte groenepaprika, 1 fijn gehakte rode paprika, 4 rijpe fijn gesneden tomaten, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel cayennepeper, 225 gram garnalen, 200 gram krabvlees, 4 eetlepels paneermeel, 1 citroen, zout.



(Ghana)
Dit gerecht wordt van oorsprong natuurlijk van vers krab gemaakt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de helft van de olie in een Koekenpan en fruit de ui, gemberwortel, paprika en tomaten tot ze zacht zijn. Voeg tomatenpuee en cayennepeper toe en laat nog een par minuten meefruiten. Schep de garnalen en het krabvlees erdoor, voeg zout naar smaak toe en laat dat mee warmen. Schep deze substantie in krabschelpen of ovenschaaltjes. Bestrooi de schaaltjes met paneermeel en druppel de rest van de olie erover. Verwarm de paar minuten onder de grill en serveer met partjes citroen of limoen en brood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top