1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Knoflooksoep

Knoflooksoep

Door: goliath

  • Frans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2001

Ingrediënten 4 personen


8 dl kippenbouillon, bij voorkeur zelf getrokken
- 24 knoflookteentjes, waarvan 'slechts' 6 gepeld (de rest kan ongepeld aan de bouillon worden toegevoegd)
- 4 verse salieblaadjes
- 3 takjes bladselderij
- 3 takjes verse tijm
- zout
- 2 eetl. fijngehakte (blad)peterselie
- 4 flinke sneden stokbrood, eventueel licht geroosterd
- 75 gram halfharde (Franse) kaas, zoals Comte of Port Salut, in minuscule blokjes gesneden.



Madame Merle in Parijs maakte ooit de meest smakelijke knoflooksoep van die stad. Het geheim er van schuilde in het aantal gepelde en niet-gepelde knoflookteentjes dat zij voor haar soep nodig had.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Voeg knoflookteentjes toe en houd alles 30 minuten tegen de kook aan. Voeg daarna grof gesneden salieblaadjes, bladselderij- en tijmtakjes toe. Houd alles dan nogmaals 30 minuten tegen de kook aan. Zeef de bouillon en voeg zout naar smaak toe. Roer daarna de peterselie door de bouillon.

Serveertip

Leg in elk voorverwarmd bord een stokbroodsneetje. Verdeel de kaas er over en schenk de bouillon er rondom.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top