Muffins met zemelen

  • Amerikaans, Banket
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen

120 gram tarwezemelen
3 dl. melk
125 gram bloem
30 gram volkerenmeel
80 gram suiker
1 el. bakpoeder
snufje nootmuskaat
snufje zout
40 gram gedroogde bosbessen of krenten
1 groot ei
3 el. plantaardige olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een oven
12 gewone of 24 kleine bakblikjes of papieren vormpjes
een grote kom
een middelgrote kom
een lepel
een garde
pollepel
een mixer
een sateprikker
een rooster
een vork

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor 200 graden. Vet 12 gewone of 24 kleine bakblikjes in of doe er papieren vormpjes in.
2. Roer in een grote kom de zemelen door de melk. Zet het mengsel apart.
3. Doe de bloem en volkerenmeel in een middelgrote kom en roer de suiker, het bakpoeder,
de nootmuskaat, het zout en de bosbessen of de krenten erdoor. Roer even met een vork tot alle ingredienten gelijkmatig verdeeld zijn.
4 Voeg het ei en de olie toe aan de geweekte zemelen. Klop het mengsel stevig met een pollepel of een mixer; Schep de droge ingredienten erdoor; stop met mengen zodra de bloem is opgenomen.
5. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet deze midden in de oven. Bak de muffins ongeveer 20 minuten, tot een sateprikker die u erin steekt schoon eruit komt.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nieuwe_gagels_35 avatar
nieuwe_gagels_35

Doorsturen

Home Recepten