Muffins met cranberry's en bosbessen.

  • Amerikaans, Banket
  • 10-20 min.

Deze fruitige muffins zijn luchtiger dan de muffins zemelen en volkermeel die in de winter gewoonlijk ontbijt worden gegeven. Het lichte beslag neemt de vruchtjes heel goed op.
's Winters maak ik deze muffins vaak en dan gebruik ik bosbessen uit de diepvries, die ik net niet helemaal laat ontdooien. De cranberry's passen goed bij het zoete korstje.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
KORSTJES
60 gr. suiker
2 el. bloem
snufje kaneel
2 el. ongezouten boter, in stukjes

BESLAG
250 gr. bloem
125 gr. suiker
2 tl. bakpoeder
1 tl. zout
1 groot ei
2,5 dl. karnemelk
125 gr. ongezouten boter, gesmolten
80 gr. verse cranberry's
80 gr. verse of diepvriesbosbessen

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een sateprikker
papieren vormpjes of cakevormpjes
een blender
grote kommen
een eetlepel
een garde
een oven
een sateprikker
een rooster

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 200 graden en vet de vormpjes in met boter.
2. Voor het korstje: doe alle ingredienten in de blender en laat deze draaien tot het mengsel een kruimelige structuur heeft. Houd het apart.
3. Voor het beslag: meng in een grote kom suiker, bakpoeder, zout en bloem.
4. Klop in een andere kom het ei los. Voeg karnemelk en gesmolten boter toe en roer alles goed door.
5. Voeg al roerend het eimengsel aan de droge ingredienten toe. Roer even en schep vervolgens de cranberry's en de bosbessen er door.
6. Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag. Strooi op elke muffin 2 tl. van het mengsel voor het korstje. Bak de muffins een halfuur midden in de oven, tot een sateprikker die erin steekt er schoon uitkomt.
7. Laat de muffins een kwartier afkoelen in de vormpjes en stort ze vervolgens op een rooster.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nieuwe_gagels_35 avatar
nieuwe_gagels_35

Doorsturen

Home Recepten