1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkool
  6. Fazant met zuurkool

Fazant met zuurkool

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2001

Ingrediënten 2 personen


1 kleine fazant (ca. 500/600 gr) - 1 1/2 el boter - 500 gr zuurkool - 4 jeneverbessen - 1 laurierblaadje - 1 1/2 dl witte wijn - 1 dl slagroom - maizena of allesbinder - zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fazant bestrooien met zout en peper. Boter heet laten worden en de fazant rondom bruin bakken. Uit pa halen. Uitgelekte zuurkool in de pan doen met de jeneverbessen en het laurierbaadje. Zuurkool met 2 vorken uit ekaar trekken. Wijn in de pan schenken en de fazant met de borst omlaag op de zuukool leggen. Deksel op de pan en ca. 3 kwartier/1 uur laten stoven (fazant halverwege keren). Fazant uit de pan halen. Vocht uit zuurkool drukken en de zuurkool om de fazant heen leggen. Slagroom met maizena door het stoofvocht roeren, even laten binden en over zuurkool/fazant gieten.

Serveertip

Heerlijk met aardappel-knolselderijpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariank


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariank
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top