provencaalse bonenschotel
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
hamlappen met witte bonen uit de oven
voedingswaarde per persoon:
eiwit 45 gram, vet 17 gram, koolhydraten 23 gram
Ingrediënten 4 recipe.people
2 eetlepels olijfolie1 grote ui
3 teentjes knoflook
600 gram hamlappen
zout
versgemalen zwarte peper
Provencaalse kruiden
salie
4 tomaten
1 pot witte bonen, 720ml
Wat peterselie voor de garnering
Benodigdheden
lage ovenschaal met inhoud van ca. 2 literBereidingswijze
Bereiding:
* De oven voorverwarmen op 175?C of gasovenstand 3.
* De hamlappen in reepjes snijden van ca. 5 cm en die bestrooien met peper en zout
* In een braadpan de olie verhitten.
* Vervolgens de hamlappen in ca. 5 minuten al omscheppend bruinbakken.
* Ui pellen, halveren en in ringen snijden.
* De knoflook schoonmaken.
* Ui aan het vlees toevoegen en ca. 5 minuten op matig hoog vuur meebakken.
* De provencaalse kruiden en de salie fijnhakken.
* De tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen in koud stromend water en ontvellen.
* De tomaten in vieren snijden en de zaadjes verwijderen.
* De tomaten en de kruiden aan het vlees toevoegen, de knoflook persen en alles ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
* De ovenschaal invetten met olijfolie.
* Met een schuimspaan het vlees uit het mengsel overscheppen in de ovenschaal.
* De witte bonen met vocht en al door het tomatenmengsel in de pan doorroeren.
* Op smaak brengen met peper en zout.
* Dit bonenmengsel rond en over het vlees in de ovenschaal scheppen.
* In de oven de vleesschotel afgedekt in ca.45 a 60 minuten gaar laten worden.
* Eventueel een scheutje water toevoegen als het geheel te droog wordt.
* De peterselie fijnknippen en erover strooien.
Serveertip
Lekker met stokbrood