Indiase viscurry
- Indiaas, Bijgerecht
- 20-30 min.
De kabeljauw kun je vervangen door andere vis. Botervis is ook heel lekker en lang niet zo duur als kabeljauw!
Ingrediënten 3 personen
2 eetlepels olie,1 schoongemaakte en kleingesneden ui,
2 uitgeperste teentjes knoflook ,
2 eetlepels fijngehakte peterselie,
1 theelepel kurkuma ,
1 theelepel kerrie ,
1 eetlepel kokos ,
2 ontvelde en in plakken gesneden tomaten,
1/2 deciliter yoghurt ,
500 gram in flinke blokken gesneden kabeljauw ,
zout.
Voorbereiding
Groenten en kruiden snijden als hier boven beschreven staat.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook circa 3 minuten. Voeg de fijngehakte peterselie, de kurkuma, de kerrie en de kokos toe en fruit alles onder voortdurend omscheppen nog circa 3 minuten. Voeg de plakken tomaat toe en smoor deze circa 8 minuten in het kruidenmengsel. Roer de yoghurt door het mengsel en breng alles aan de kook. Voeg de blokjes vis en wat zout toe. Draai de hittebron laag, en leg een deksel op de pan en laat de curry circa tien minuten zachtjes koken tot de vis gaar is.
Serveertip
Lekker met rijst en roergebakken spinazie.