1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi Goreng

Nasi Goreng

Door: pennyw

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-11-2001

Ingrediënten 2 personen


200 gram rijst roomboter 4 eieren 1 ui 75 gram magere spekreepjes 1 enkele kipfilet ketjap manis


Verder heb je nodig







Van mijn Indonesische oma

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar in water, giet af en laat met de deksel op de pan nog even droogstomen.
Bak de spekreepjes in een droge pan op laag vuur uit.
Verhit roomboter in een wok. Fruit de ui. Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe en als die gaar gebakken is de uitgebakken spekreepjes. Draai het vuur laag en voeg een scheut ketjap en een voor een de eieren toe. Laat de eieren stollen en roer ondertussen alles goed om. Voeg de rijst toe en roer goed door.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pennyw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top