Risotto met kip en roergebakken spinazie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram risottorijst
600 ml kippenbouillon
1 ui
roomboter
2 enkele kipfilets
bloem
witte wijn
aceto balsamico
500 gram verse spinazie
olijfolie
2 tenen knoflook
? eetlepel grove mosterd
Parmezaanse kaas
basilicum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden





Bereidingswijze

Snipper de ui en fruit deze in ruim roomboter. Voeg de risotto toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Voeg de bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Roer af en toe om.
Snij de kipfilet in plakken en haal deze door de bloem. Bak de kipfilet 5 minuten in hete olijfolie. Draai het vuur lager en voeg klontjes roomboter toe. Bak nog 3 minuten. Voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat zachtjes sudderen tot bijna alle wijn verdampt is.
Was de spinazie zorgvuldig. Verwarm de uitgeknepen knoflook even in olijfolie en voeg de spinazie beetje voor beetje toe. Als alle spinazie geslonken is even het overtollige vocht afgieten en de mosterd erdoor roeren.
Schep de risotto midden op de borden. Leg daarop de plakjes kipfilet, schenk wat van het resterende braadvocht erover. Besprenkel met aceto balsamico en strooi er wat reepjes basilicum over.

Serveertip

Serveer met de spinazie en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

flynnie avatar
flynnie 01-08-2002

Heb ik gisteren klaargemaakt, was heel lekker. Maar ik had er een iets eenvoudiger variant van gemaakt. Als ik es meer tijd heb, probeer ik het helemaal juist te bereiden. Lijkt me heel feestelijk dan! Groetjes Evelyne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten