1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Pindasoep

Pindasoep

  • Indonesisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2001

Ingrediënten 4 personen


400 g. gebrande ongezouten pinda's - 1 ui- teentje knoflook - pakje boemboe voor nasi goreng - 1 prei - 1 rode paprika -1 potje geconcentreerde kippenboullion - half blok santen - 2 eetlepels appelstroop - 2 eetlepels ketjap - een theelepel sambal -2a 3 bananen -2 takjes peterselie - . 1 takje selderij - 100 gr. Tauge
-



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de gebrande ongezouten pinda's Fruit in een soeppan de gesnipperde ui, met het teentje knoflook Doe het pakje boemboe voor nasi goreng erbij en laat het 10 minuten zachtjes stoven Snij de prei en de rode paprika fijn, bak dit even mee. Voeg 1 potje geconcentreerde kippenboullion toe (aangeleng met 2 a 3 potjes water) De gemalen pinda's, half blok santen, 2 eetlepels appelstroop, 2 eetlepels ketjap en een theelepel sambal roerend aan de kook brengen. Op smaak afmaken met tabasco ketjap peper en zout. Snijd 2 a 3 bananen in plakjes en knip 2 takjes peterselie en 1 takje selderij fijn. Roer dit met de Tauge op het laatst door de soep.

Serveertip

Serveren met kroepoek.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de.bananenboot.van.casya


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de.bananenboot.van.casya
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top