1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Kalfslever op zijn antilliaans

Kalfslever op zijn antilliaans

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-11-2001

Ingrediënten 4 personen


4 plakken kalfslever - 50 gram boter - 1 dl droge witte wijn - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 1 citroen - 2 bananen - oregano - 0,5 dl rum - zout - peper - groene pepers



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de ui en hak hem fijn. Schil de knoflook en hak die fijn.
Pers de citroen uit. Doe de plakken lever in een diep bord, giet er de witte wijn op, wat oregano,
de ui, de knoflook en het citroensap. Laat de lever een uur marineren en draai ze vaker om.
Laat ze dan uitlekken en strooi er zout en peper over. Schil de bananen, maak ze met een vork fijn,
geef er een eetlepel groene pepers bij en de rum en meng het goed. Smelt de boter in een pan en als ze heet is,
sauteer dan de lever gedurende 4 minuten aan elke kant. Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
Geef nu de marinade in de pan en reduceer ze tot de helft. Geef er dan de bananenpuree bij en laat
nog 2 minuten zachtjes koken. Schenk deze puree over de lever en serveer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de.bananenboot.van.casya


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de.bananenboot.van.casya
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top