1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Bananenijs

Bananenijs

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-11-2001

Ingrediënten 4 personen


1 dl melk - 6 eidooiers - 100 gram suiker - 1 citroen - 5 dl slagroom - 12 zeer rijpe bananen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk in een pannetje aan de kook. Pers de citroen uit.
Schil de bananen. Maak ze snel fijn met een vork en geef er het citroensap over.
Meng het er goed door. Klop de eidooiers met de helft van de suiker
totdat de compositie licht van kleur is. Geef hier de kokende melk bij en laat de creme op zeer
zacht vuur onder roeren iets dikker worden. Haal dan de pan van het vuur.
Laat de creme afkoelen. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en voeg deze,
samen met de bananenpuree bij de afgekoelde creme. Roer voorzichtg alles door elkaar.
Doe de compositie in een vorm en zet deze een nacht in de vrieskast om te bevriezen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de.bananenboot.van.casya


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de.bananenboot.van.casya
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top