1. Home
  2. Recepten
  3. creoolse reerug

creoolse reerug

  •  , Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-11-2001

Ingrediënten 4 personen


1 reerug - 130 gram boter - 0,4 dl aalbessengelei - 2 bananen - 2 schijven ananas - 0,5 dl witte wijn - 0,5 dl ananassap - 1 ei - paneermeel - zout, peper - 3 dl pepersaus -Met daarover een pepersaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pepersaus
-------------
Ingredienten:9 dl espagnol saus - 1 liter bruine fond - 100 gram champignons - 25 gram tomatenpuree
----------------- Bereiding:------------
Verzamel alle bestanddelen in een pan, nadat de champignons zijn schoongemaakt en laat alles zachtjes, onder voortdurend roeren, koken, tot de saus de gewenste dikte heeft. passeer ze daarna door een doek.
--------------------espagnol saus------------ 1 liter bruine fond - 100 gram champignons - 25 gram tomatenpuree
Bereiding:Verzamel alle bestanddelen in een pan, nadat de champignons zijn schoongemaakt en laat alles zachtjes, onder voortdurend roeren, koken, tot de saus de gewenste dikte heeft. passeer ze daarna door een doek.

Bereidingswijze

Bestrooi de rug met peper en zout. Geef er 40 gram boter over. Doe 40 gram boter in een ovenvaste schaal en leg er de reerug bij.Schuif de schaal in een oven van 200 graden C. en laat ze 35 minuten braden. Snij de schijven ananas in stukjes. Verhit het ananassap en pocheer hierin de ananasstukjes. Klop het ei los in een bord, doe het paneermeel op een ander bord. Schil de bananen,snij ze in de lengte doormidden, haal ze door het ei, dan door het paneermeel en sauteer ze in de rest van de boter bruin. Haal de rug uit de schaal, leg ze op een voorverwarmde dienschaal en houd ze warm. Deglaseer de pan met de witte wijn en het ananassap, voeg de pepersaus toe en de aalbessengelei. Laat de saus enkele minuten koken. Passeer ze en voeg er de ananasstukjes bij.

Serveertip

Leg de gebakken bananen om de reerug, schenk er wat saus over en serveer.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de.bananenboot.van.casya


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de.bananenboot.van.casya
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top