1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pepernotentaart

Pepernotentaart

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-11-2001

Ingrediënten


DE CAKE:
200 gram cakemeel/100 gram fijne witte basterdsuiker/100 gram bruine bastersuiker/200 gram zachte boter/1 zakje vanillesuiker/2 theel.speculaaskruiden/4 eieren op kamertemperatuur/200 gram pepernoten/snufje zout/eventueel een paar druppels amandelaroma
GARNERING:
suikerglazuur/50 gram geschaafde amandelen/handjevol pepernoten


Verder heb je nodig


Oven/Mixer/springvorm ongeveer 22/24cm.doorsnede

Pepernotentaart
Pepernotentaart
Pepernotentaart
Pepernotentaart

Lekkere taart voor Sinterklaasavond

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden
Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem

Bereidingswijze

Mix de zachte boter met de basterd en vanillesuiker tot een romige massa
Voeg er 1 voor 1 de eieren aan toe en laat nog 2 minuten kloppen
Doe het gezeefde cakemeel erbij in kleine hoeveelheden Voeg het snufje zout,de speculaaskruiden en eventueel amandelaroma toe
Roer op het laatst de pepernoten erdoor en giet de massa in de springvorm.
Laat 50-60 minuten bakken op 160 graden middenin de oven op een rooster.

Serveertip

Laat de taart afkoelen, bestrijk de bovenkant met glazuur en garneer met pepernoten en geschaafde amandelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemariek


Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemariek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top