Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Nasi

Nasi

Door: peuti

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-11-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gram rijst, 1 prei in stukjes gesneden, 4 plakken ham in stukjes gesneden, 100 gram varkensvlees of kip in fijne stukjes, 2-3 eieren, schuitje melk, knoflook geplet en gesneden, ui gesneden, 2 kippebouillon blokjes, olie, zout, peper.



Lekker chinees !!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar.
Kluts de eieren met wat zout, peper en een schuitje melk.
Verhit in een koekepan olie heet.
Giet het ei-mengsel in de koekepan en blijf op een hoog vuur het ei-mengsel omscheppen totdat het is gestold en uit stukjes bestaat.
Zet de ei-stukjes apart.
Verhit olie in een wok of grote Braadpan en fruit de knoflook en de stukjes ui op een hoog vuur.
Voeg de stukjes vlees toe en blijf het mengsel omscheppen op een hoog vuur, totdat het vlees heerlijke bruine randjes krijgt.
Doe de gesneden prei erbij en de kippebouillon blokjes.
Maak eventueel de bouillonblokjes fijn met de spatel. Roer alles goed om. Voeg de gesneden ham erbij.
Blijf roeren op een hoog vuur en doe de rijst en de ei-stukjes erbij. Zet het vuur op laag en roer alles goed door elkaar.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peuti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top