1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Konijn op grootmoeders wijze.

Konijn op grootmoeders wijze.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-11-2001

Ingrediënten 6 personen


1 tam konijn van 2 kilo, 100 gram reuzel, 100 gram speklapjes, 10 knofloookteentjes, 20 lente-uitjes, 1 takje tijm, 1 takje peterselie, 1 laurierblad, 1 stukje spekzwoerd, zwarte peper, zout.


Verder heb je nodig


Reuzel is niet overal te koop.
Het moet van te voren bij de slager besteld worden. Je koopt het in een stuk, het moet kort gesneden worden, dan goed uitbakken, de kaantjes (dat zijn de uitgebakken stukjes reuzel) kan je op brood doen.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het konijn in zes stukken en laat deze met behulp van de braadpan kleuren in de reuzel. Laat daarna de stukken kort uitlekken. Snijd de speklapjes in stukken en kleur die eveneens in de reuzel, samen met de gepelde lente-uitjes en knoflook. Laat ook dit uitlekken. Verdeel alles in de romertopf en bestrooi elke laag met zout en zwarte peper. Voeg de kruiden toe en giet een halve liter water in de romertopf. Dek het geheel af met de spekzwoerd en zet de romertopf met het deksel er op, gedurende 4 uur au bain marie in een voorverwarmde oven (100 graden).

Serveertip

Serveer het gerecht met gebakken aardaappelen en een frisse salade.
Serveer er de wijn bij, Chion Domaine de la Perriere rouge.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top