1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. phulauri (surinaams)

phulauri (surinaams)

  • Surinaams, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2001

Ingrediënten


250 gram gemalen gelen spliterwten( in surinaamse winkel zeggen voor phulauri is makkelijkst anders moet je zelf malen en weken)* 1 grote ui* 5 teentjes knoflook* beetje zout en flink wat peper* 1 tl djira(komijn)* ca. 0,5 l olie


Verder heb je nodig


De ui knoflook malen met het zout en de peper en komijn. De gele erwten massa even in een koekenpan bakken dan de knoflook massa erbij doen en goed vermengen.


Een lekker surinaams hapje, lekker met een pittig sausje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Olie dampend heet laten worden. Van de jira( gele erwten mengsel kleine balletjes vormen van ongeveer een knikker ( voeg eventueel als het niet lukt wat water toe) in kleine hoeveel heden bakken in de olie

Serveertip

Serveren in een schaaltje met een sambal peper saus of een lekkere zoete pikante saus en prikkers



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eveliene_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eveliene_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top