1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pepernoten
  5. Pepernoten

Pepernoten

Door: josek

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2001

Ingrediënten 8 personen


450 g bloem, 5 g bakpoeder, 5 g peperkoekkruiden, 350 g honing, 1? dl water, 2 g anijs-
poeder, nootmuskaat, boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ?C. Stort de bloem op een werkblad en maak er een kuiltje
in. Meng de bakpoeder met de kruiden en bestrooi er de bloem mee. Verwarm de honing
in het water tot 80 ?C, giet het in het kuiltje en meng het met de bloem. Kneed het tot een
homogeen deeg. Laat het deeg 2 uur rusten. Bestrijk de bakplaat met boter en bestuif het
metbloem. Kneed deegballetjes van 2 cm doorsnee en schik ze op de bakplaat.
Bak de pepernoten gaar in ca. 20 minuten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top