1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaas

Speculaas

Door: josek

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2001

Ingrediënten 8 personen


200 g boter, 250 g kandijpoedersuiker, 2 eieren, 1 eetlepel speculaaskruiden, 500 g
zelfrijzend bakmeel of gewone bloem met 5 g bakpoeder



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 ?C
Meng de boter met de suiker en eieren. Kneed er de kruiden en bakmeel door tot een
homogeen deeg. Dekhet af en laat het 2 dagen rusten in de koelkast. Laat het deeg op
kamertemperatuur komen en rol het uit op de gewenste dikte of druk het deeg in
speculaasvormen met behulp van een speculaasplank. Een andere mogelijkheid is om
het deeg tot een stevige worst van 5 tot 6 cm doorsnede te rollen en er plakjes van te
snijden. Bestrijk de bakplaat met boter en schik de plakjes op of tik de speculaaspoppen
uit de vormen. Versier de speculaas evt. met geschaafde amandelen. Bak ze ca. 20
minuten in de oven. Schep ze van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top