Gekruid Varkensvlees
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 2 personen
*300 gr magere hamlappen*1 el djintan(gemalen komijn)*1 el djahe(gemberpoeder)*1/2 el ketoembar(gemalen koriander)*1 kleine ui, geraspt*1 teentje knoflook, uitgeknepen*plakje trassi*4 el wodka of Martini*2 el slaolie*eventueel:1/2 Spaans pepertje of 1 tl sambal oelek*2 tomaten*2 el ketjap*2 dl kokosmelk*2 bosuien*zout*suiker*Voorbereiding
Snij de hamlappen in stukjes. Maak een papje van de kruiden, de ui, de knoflook, de trassi en de wodka of Martini. Kneed dit mengsel door het vlees en laat even intrekken.
Bereidingswijze
Bak het vlees in de olie aan alle kanten bruin. Hou je van heet eten, bak dan ook een gesnipperd half pepertje mee. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Voeg de stukjes tomaten toe aan het vlees en laat alles 10 min. zachtjes stoven. Voeg dan de ketjap en de kokosmelk toe en laat nog eens 10 min. stoven. Schep de in stukjes gesneden bosuien door de vleesschotel en breng op smaak met zout en een snufje suiker.
Serveertip
Kcal pp:407
VIVA