Gekruid Varkensvlees

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*300 gr magere hamlappen*1 el djintan(gemalen komijn)*1 el djahe(gemberpoeder)*1/2 el ketoembar(gemalen koriander)*1 kleine ui, geraspt*1 teentje knoflook, uitgeknepen*plakje trassi*4 el wodka of Martini*2 el slaolie*eventueel:1/2 Spaans pepertje of 1 tl sambal oelek*2 tomaten*2 el ketjap*2 dl kokosmelk*2 bosuien*zout*suiker*
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de hamlappen in stukjes. Maak een papje van de kruiden, de ui, de knoflook, de trassi en de wodka of Martini. Kneed dit mengsel door het vlees en laat even intrekken.

Bereidingswijze

Bak het vlees in de olie aan alle kanten bruin. Hou je van heet eten, bak dan ook een gesnipperd half pepertje mee. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Voeg de stukjes tomaten toe aan het vlees en laat alles 10 min. zachtjes stoven. Voeg dan de ketjap en de kokosmelk toe en laat nog eens 10 min. stoven. Schep de in stukjes gesneden bosuien door de vleesschotel en breng op smaak met zout en een snufje suiker.

Serveertip

Kcal pp:407

VIVA

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

meatteam avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten