Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Roergebakken Groenten

Roergebakken Groenten

Door: meatteam

  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-11-2001

Ingrediënten 4 personen


*1 kilo verse groenten als paprika, uien, knoflook, kousenband of andere boontjes, komkommer, amsoi, paksoi, bosuitjes, worteltjes, tauge, komkommer, Spaanse peper(Bijv. Madam Jeanette)...*4 el slaolie*zout*suiker*eventueel:gado-gado saus en kleine kroepoekjes*



Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de groenten schoon, was ze goed en snij ze in niet te kleine stukjes. gebruik je ook pepers, verwijder daarvan dan de zaadlijsten en zaden(vooral Madam Jeannete is een zeer hete dame!).

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of wadjan en bak eerst de wat hardere groenten zoals ui, knoflook, worteltjes, boontjes, paprika en peper. Voeg vervolgens de wat minder harde groenten zoals bosuitjes en komkommer toe, en als laatste de tauge en de bladgroenten zoals amsoi en paksoi. Bak hiervan eerst de stelen en daarna het blad. Bestrooi de groenten met zout en suiker. Je kunt er ook een soort van warme gado-gado van maken door de groenten te bedekken met een laag gado-gadosaus(toko) en te bstrooien met kleine kroepoekjes.

Serveertip

Kcal pp:171.
VIVA



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top