Haverkoekjes
- Slanke keuken, Tussendoortje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-11-2001
Powerfood, gezond en lekker. Past ook goed in dieet.
Ingrediënten
50 g margarine100g bruine- of candijsuiker
1 ei
4 soeplepels melk
150 g havervlokken
50 g haverzemelen- of tarwezemelen
100g rozijnen
2 soeplepels tarwemeel
? koffielepel kaneel
1 snuifje zout
Benodigdheden
Bakoven.Bakplaat.
Bakpapier.
Kom.
Houten lepel.
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175?C gedurende 10 minuten.
Bakplaat uit de oven nemen en bedekken met bakpapier.
Rozijnen een dag of nachtje laten wellen in water zodat ze wat zachter worden.
Bereidingswijze
Roer de margarine slap.
Voeg er de suiker bij, daarna het ei en de melk.
Meng de bloem, de havervlokken, de tarwe- of haverzemelen, het zout en de kaneel onder elkaar en voeg ze bij het botermengsel.
Voeg er tenslotte nog de rozijnen bij (eerst laten uitdruipen).
Breng van het beslag met 2 soeplepels kleine hoopjes op de bakplaat.
In een voorverwarmde op 175? gedurende 20 tot 25 minuten laten bakken.
Serveertip
Rozijnen kunnen vervangen worden door geraspte kokosnoot of amandelschilfers.
Laatste reacties
Bij de bereiding wordt gezegd dat er bloem wordt gebruikt, maar die staat niet in de ingrediëntenlijst. Ik weet dus niet hoeveel er gebruikt moet worden.