Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ossobuco
  6. Ossobuco met Gremolata

Ossobuco met Gremolata

Door: isis-osiris

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2001

Ingrediënten 4 personen


Voor de Gremolata:
1 citroen
2 tenen knoflook
half bosje peterselie
Voor de Ossobucco:
4 flinke kalfschenkels
30 gram bloem
2 el zonnebloemolie
2 flinke uien
1 wortel
4 selderijstengels
3 tenen knoflook
6 rijpe pomodori?s
375 ml droge witte wijn
half bosje peterselie
zout en peper naar smaak







Verder heb je nodig


Pel de uien en snij ze in grove stukken. Schrap de wortel schoon en snij het in plakken van een halve cm. Trek de draden van de selderijstengels en snij ze in schijfjes van een halve cm.


Een van de heerlijkste Italiaanse gerechten om je gasten mee te verwennen. Merci Gianni!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de peterselie en sla ze droog. Rasp de schil van de citroen. Pel de knoflook en knijp ze uit de knijper in een schaal. Voeg er de peterselie en de citroenrasp aan toe, roer alles goed door elkaar en zet het afgedekt koel weg.
Haal de schenkel door de bloem en schud het overtollige er af. Verwarm de olie in een stoofpan en braad en voeg er de knoflook tenen aan. Laat ze bakken in de olie maar niet bruin worden. Haal ze er uit en gooi ze weg. toe ze aan beide kanten aan. Haal ze er vervolgens weer uit en leg ze op een bord. Leg dan de

Bereidingswijze

Schenkels in de pan en bak ze aan beide kanten rustig bruin op een halfhoge hittebron. Strooi er zout en peper over. Leg vervolgens de groenten op de schenkels, meng de tomaten met de wijn en giet het over het de groenten. Laat de schotel 1 ? uur heel zachtjes pruttelen met het deksel goed op de pan zodat hij echt afgesloten is. Voeg er dan de peterselie aan toe en laat alles zonder deksel nog eens 40 minuten heel zachtjes pruttelen tot het vlees door en door gaar is en smeuig.


Serveertip

Serveer de Ossobuco op een diep bord en strooi er Gremolata over.
Wij eten dit met risotto alla Milanese en wat groene sla met een neutrale dressing.
Ps. Aan Ossobuco wordt tijdens bereiding ook wel tomatenpuree toegevoegd, daar ben ik op tegen. Wil je er wel tomatenpuree aan toevoegen, neem dan niet meer dan 2 el.









Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van isis-osiris
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top