gehaktballen

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-11-2001

Deel dit recept

Ingrediënten
2 sneetjes brood
3 eetlepels melk
500 gram half om half gehakt
1 ei
zout
peper
nootmuskaat
2 eetlepels paneermeel
100 gram Blue Band

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de korstjes van het brood en leg de sneetjes in een diep bord. Schenk de melk erover en laat het brood zacht worden. Prak het brood fijn.
Doe het gehakt in een kom. Breek het ei erboven en voeg het broodmengsel toe. Voeg 2 theelepels zout, 1 theelepel peper en 1/2 theelepel nootmuskaat toe. Meng alles goed door elkaar en kneed het tot een taaie massa.
Verdeel het gehakt in vier gelijke porties. Vorm van elke portie met natgemaakte handen een mooie ronde bal zonder barstjes. Rol de gehaktballen door het paneermeel.
Verhit de margarine in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de gehaktballen op half hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag. Voeg ca. 3/4 dl warm water toe en braad de gehaktballen afgedekt in ca. 20 minuten zachtjes gaar.

Lekker met gekookte aardappelen en andijvie of bloemkool.

Om te varieren: Pittige gehaktballen in tomatensaus
Meng 1 heel fijn gesnipperd uitje, 1 uitgeperst teentje knoflook en 2-3 theelepels chilipoeder door het gehaktmengsel en voeg tijdens het braden geen water toe, maar 2 dl tomatensap en 2 theelepels tijm.

Indische gehaktballetjes
Week 1 zakje boemboe nasi in 1 dl heet water en meng dit door het gehaktmengsel. Voeg aan het braadvocht 2 dl water, 2 eetlepels ketjap en wat sambal toe.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dinogina avatar
dinogina 26-12-2001

Goed zeg lekkere dingen Presies waar ik van hou Ik heb je recept bij mijn smulweb neergezet Dan kan ik hem makkelijker gebruiken tot kijk dinogina

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten