1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Chocolade Sinasappel Mousse

Chocolade Sinasappel Mousse

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2001

Ingrediënten 6 personen


250 gr. bittere chocolade, 125 gr. boter, 6 eieren, 6 eetl. Cointreau, 1 sinasappel



Het toetje voor sinterklaasavond

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Splits de eieren, rasp de schil van de sinasappel zonder het wit mee te nemen, haal dan de witte velletjes er af en snijd de sinasappel in 6 dunne schijfjes, sla de eiwitten stijf

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie met 2 eetl. water, roer de boter in kleine klontjes er geleidelijk door, dan 1 voor 1 de eierdooiers, vervolgens de geraspte sinasappelschil en tot slot lepel voor lepel de cointreau, spatel van het vuur af de eiwitten er door, zet de mousse dan 4 uur in de koelkast, doe ze in coupes en zet op elke coupe een schijf sinasappel

Serveertip

Is ook lekker met licht gezoete slagroom waaraan een glaasje cointreau is toegevoegd



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top