1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Frankrijk - Confit de canard

Frankrijk - Confit de canard

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-11-2001

Ingrediënten


25 gr grof zeezout
10 gr witte peperkorrels, gekneusd
1 el verse tijmblaadjes
1 verkruimeld laurierblaadje
4 eendenbouten van tamme eend (1200 gr)
ca. 2 liter ganzenvetConfit de canard of d'oie (gans) is een specialiteit in Zuidwest-Frankrijk. Het is een ouderwetse manier van conserveren, die in Frankrijk nog op grote schaal wordt toegepast. Het meest geschikt hiervoor zijn de bouten, maar je kunt ook andere delen van eend of gans konfijten. Het vlees wordt heel langzaam gegaard in ganzenvet. Het is belangrijk dat de temperatuur daarbij niet boven de 85?C komt. Controleer dit eventueel met een temperatuurmeter. Gekonfijt vlees kun je onder vet bewaard 1 maand in de koelkast bewaren. Als je het vlees langer wilt bewaren kun je dit het beste invriezen. Voor het gebruik moet je het gekonfijte vlees nog ca. 25 minuten verwarmen in de oven op 200? C. Het vel wordt dan croquant gebakken. Ganzenvet is in potten of blikken te koop bij de goede poeliers en delicatessenwinkels. Het ganzenvet dat na het maken van confit overblijft, kun je gebruiken voor het bakken van aardappels of voor het bereiden van stoofschotels.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het zeetzout, de peperkorrels, tijm en laurier mengen. De eendenbouten met dit mengsel inwrijven. De bouten afgedekt 24 uur op een koele plaats laten marineren. Het ganzenvet verwarmen tot 85?C. De eendenbouten goed schroonwrijven met een doek en in het ganzenvet leggen. De bouten moeten helemaal met het ganzenvet zijn bedekt. De bouten 2-2-1/2 uur op heel zacht vuur in het ganzenvet laten garen. Let op dat de temperatuur niet boven de 85?C komt.
De bouten in het vet laten afkoelen. Op deze manier kunnen ze 1 maand in de koelkast bewaard worden.
Voor het gebruik de oven voorverwarmen op 200?C. De bouten 25-30 minuten in het midden van de oven bakken. Lekker met een frisse groene salade.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van europa-recepten


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van europa-recepten
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top