1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Hete kip
  6. Hete kip

Hete kip

Door: bhouba

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg. kip,
1 el. sambal,
5 el. ketjap,
5 teentjes knoflook,
1 kg. uien,
5 el. olie,
3 tl. trassi,
kipkruiden voor een kg. kip,
2 tl. djahe (gemberpoeder),
2 tl. koenjit (geelwortel),
1 tl. ketoembar (koriander),
100 gr. soehoen (bij Toko).



Aanvulling van een oud recept van mijn moeder.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De knoflook heel fijn snijden of persen. De ketjap, sambal en knoflook door elkaar mengen in een grote kom of pan. De velletjes van de kip snijden en de kip een nacht in deze marinade laten staan. Regelmatig omroeren.
Een korte tijd voor het klaarmaken de uien snipperen en de soehoen in heet water laten weken.

Bereidingswijze

De kip aanbraden in de olie.
Even wegleggen in een schaal.
In de resterende olie de uien en de kruiden bakken tot de uien glazig zijn.
Dan de kip erbij doen met de overgebleven marinade en een flinke scheut water.
Dit ruim een uur op een laag vuur laten sudderen, evt. wat water toevoegen. De kip moet half onder water blijven staan.
Het laatste kwartier de soehoen toevoegen.

Serveertip

Heerlijk met witte rijst en sambal boontjes.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bhouba
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top