Spitskoolstamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Tikkeltje kruidig en pittig, makkelijk te maken.
Ingrediënten 4 personen
800 gram panklare spitskool, 400 gram runderreepjes, 50 gram belegen geraspte kaas, 20 aardappels, 1 eetl. sambal, 1 zakje nasikruiden, 2 eetl. olie, melk.Benodigdheden
Pan, vergiet, braadpan, mes.
Voorbereiding
Schil de aardappels en kook ze gaar.
Bereidingswijze
Laat de spitskool 5 min. in kokend water blancheren en daarna afgieten in het vergiet. Verhit de olie in de pan en bak de runderreepjes al omscheppend bruin. Van het vuur halen en de nasikruiden en de sambal erdoor roeren. Maak van de aardappels en de melk een lekkere aardappelpuree, op smaak gebracht met peper en zout. Roer de kaas door de aardappelpuree. Schep de spitskool door het vlees en laat het 2 min. meebakken. Tot slot het groente-vleesmengsel aan de puree toevoegen.