Spitskoolstamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Tikkeltje kruidig en pittig, makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram panklare spitskool, 400 gram runderreepjes, 50 gram belegen geraspte kaas, 20 aardappels, 1 eetl. sambal, 1 zakje nasikruiden, 2 eetl. olie, melk.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Pan, vergiet, braadpan, mes.

Voorbereiding

Schil de aardappels en kook ze gaar.

Bereidingswijze

Laat de spitskool 5 min. in kokend water blancheren en daarna afgieten in het vergiet. Verhit de olie in de pan en bak de runderreepjes al omscheppend bruin. Van het vuur halen en de nasikruiden en de sambal erdoor roeren. Maak van de aardappels en de melk een lekkere aardappelpuree, op smaak gebracht met peper en zout. Roer de kaas door de aardappelpuree. Schep de spitskool door het vlees en laat het 2 min. meebakken. Tot slot het groente-vleesmengsel aan de puree toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

carlaschenk avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten