Spitskoolstamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-2001

Tikkeltje kruidig en pittig, makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram panklare spitskool, 400 gram runderreepjes, 50 gram belegen geraspte kaas, 20 aardappels, 1 eetl. sambal, 1 zakje nasikruiden, 2 eetl. olie, melk.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, vergiet, braadpan, mes.

Voorbereiding

Schil de aardappels en kook ze gaar.

Bereidingswijze

Laat de spitskool 5 min. in kokend water blancheren en daarna afgieten in het vergiet. Verhit de olie in de pan en bak de runderreepjes al omscheppend bruin. Van het vuur halen en de nasikruiden en de sambal erdoor roeren. Maak van de aardappels en de melk een lekkere aardappelpuree, op smaak gebracht met peper en zout. Roer de kaas door de aardappelpuree. Schep de spitskool door het vlees en laat het 2 min. meebakken. Tot slot het groente-vleesmengsel aan de puree toevoegen.

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 10-12-2014

Dit recept ga ik binnenkort maar eens proberen, lijkt me lekker. Groetjes Lammy

bums avatar
bums 01-12-2001

Ja hoor, heb het vandaag gemaakt, errug lekker, iets te veel gegeten, zit goed vol. Ik zoeken naar spitskool en wat denk je.... niet te krijgen. Heb chinese kool genomen dat komt erg dicht in de buurt, verder je recept precies gevolgd. We hadden met 3 man natuurlijk veel te veel en hebben nu voor maandag nog wat over, dan eet ik meestal alleen. Groet, Herman

bums avatar
bums 28-11-2001

Neem je recept mee, laat je weten wat ik er van vond, lijkt me lekker. Groet, bums (Herman)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten