1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. spruitensoep

spruitensoep

Door: smulpaapjes_a

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-11-2001

Ingrediënten


Spruiten, 1 grote aardappel, bouillonblokken,
wat gehakt, 1 appel, doosje kruidenkaas, scheutje jus d'orange.


Verder heb je nodig


Pan en koekenpan. Staafmixer.


Tot nu toe vond iedereen het zo lekker dat ze het recept gelijk vroegen, dus dan zet ik het ook maar op Smul,toch?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spruiten schoonmaken en als ze groot zijn halveren. Aardappel schillen en in blokken snijden, appel schillen en in heel kleine stukjes snijden.
Gehakt met wat kruiden naar smaak, beetje jus d'orange en stukjes appel rul bakken en even laten staan.

Bereidingswijze

Spruitjes en aardappel opzetten met water zodat ze net goed onder staan, bouillonblokken erbij doen en aan de kook brengen. Alles gaar laten worden en nu met staafmixer helemaal glad slaan. Kruidenkaas erdoor kloppen en op het laatst het gehakt erdoor roeren.

Serveertip

Kan een paar hele spruiten achterhouden voor garnering.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulpaapjes_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top