Spruiten, 1 grote aardappel, bouillonblokken,
wat gehakt, 1 appel, doosje kruidenkaas, scheutje jus d'orange.
Pan en koekenpan. Staafmixer.
Tot nu toe vond iedereen het zo lekker dat ze het recept gelijk vroegen, dus dan zet ik het ook maar op Smul,toch?
Spruiten schoonmaken en als ze groot zijn halveren. Aardappel schillen en in blokken snijden, appel schillen en in heel kleine stukjes snijden.
Gehakt met wat kruiden naar smaak, beetje jus d'orange en stukjes appel rul bakken en even laten staan.
Spruitjes en aardappel opzetten met water zodat ze net goed onder staan, bouillonblokken erbij doen en aan de kook brengen. Alles gaar laten worden en nu met staafmixer helemaal glad slaan. Kruidenkaas erdoor kloppen en op het laatst het gehakt erdoor roeren.
Kan een paar hele spruiten achterhouden voor garnering.
orphan 06-12-2001
Hoi Ineke.
Wat was die Spruitjessoep heerlijk zeg.
En wij houden helemaal niet van spruitjes.Hele aparte en zachte smaak.
Hij was echt lekker,en zal hem zeker nog gauw een keertje maken.
Zet je nog in je recept hoeveel spruitjes je moet gebruiken,ik heb een pond genomen.
En twee aardappels.Dat vult lekker.
Ga de volgende keer weer iets anders proberen.
Groetjes Vroni.
orphan 03-12-2001
Hoi Ineke.
Heb een paar recepten meegenomen.
Vooral dat met de spruitjes,ga ik gauw eens proberen.
kabouterkooltje 23-11-2001
Hoi, Ineke,
Deze gaat natuurlijk mee naar mijn spruitjespagina.
Groetjes, Carla