mexicaanse maaltijdsoep
- Mexicaans, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-11-2001
Dit kun je net zo pittig maken als je wilt. Ik heb het een beetje bescheiden gehouden...
Ingrediënten 4 personen
1 pakje magere spekblokjes, 2 uien, 4 ons rundergehakt, 1 tl. chilipoeder, 1 tl. paprikapoeder, 1 groot blik tomatenpuree, 1 bakje champignons, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 preitje, 1 blikje mais, 1 pakje Engelse ossenstaartsoepVoorbereiding
uien fijn snijden, champignons in plakjes snijden, paprika ontdoen van zaadlijsten en deze in blokjes snijden, preitje in ringetjes snijden
Bereidingswijze
spekblokjes uitbakken, de uitjes erbij bakken tot ze lekker bruin zijn. Daarna het rundergehakt er door. Als dit lekker rul gebakken is de champignons meebakken en de paprika's en het preitje. Dan de chilipoeder, paprikapoeder en de tomatenpuree er door mengen. Breng vervolgens 2 1/2 liter water aan de kook, voeg daar het pakje ossenstaartsoep aan toe en voeg het hele bakmengsel erbij. Dit weer opnieuw aan de kook brengen en 15 minuten door laten koken. Op het allerlaatst de mais toevoegen
Serveertip
Lekker met stokbrood en een frisse salade
Laatste reacties
Hoi Jozianne Afgelopen weekend deze soep gemaakt. HEEEEEEEEEEERLIJK!!!!
Hoi Jozianne Afgelopen weekend deze soep gemaakt. HEEEEEEEEEEERLIJK!!!!
Hoi Jozianne Afgelopen weekend deze soep gemaakt. HEEEEEEEEEEERLIJK!!!!