mexicaanse maaltijdsoep

  • Mexicaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-11-2001


Dit kun je net zo pittig maken als je wilt. Ik heb het een beetje bescheiden gehouden...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje magere spekblokjes, 2 uien, 4 ons rundergehakt, 1 tl. chilipoeder, 1 tl. paprikapoeder, 1 groot blik tomatenpuree, 1 bakje champignons, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 preitje, 1 blikje mais, 1 pakje Engelse ossenstaartsoep
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

uien fijn snijden, champignons in plakjes snijden, paprika ontdoen van zaadlijsten en deze in blokjes snijden, preitje in ringetjes snijden

Bereidingswijze

spekblokjes uitbakken, de uitjes erbij bakken tot ze lekker bruin zijn. Daarna het rundergehakt er door. Als dit lekker rul gebakken is de champignons meebakken en de paprika's en het preitje. Dan de chilipoeder, paprikapoeder en de tomatenpuree er door mengen. Breng vervolgens 2 1/2 liter water aan de kook, voeg daar het pakje ossenstaartsoep aan toe en voeg het hele bakmengsel erbij. Dit weer opnieuw aan de kook brengen en 15 minuten door laten koken. Op het allerlaatst de mais toevoegen

Serveertip

Lekker met stokbrood en een frisse salade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

doetys avatar
doetys 11-02-2002

Hoi Jozianne Afgelopen weekend deze soep gemaakt. HEEEEEEEEEEERLIJK!!!!

doetys avatar
doetys 11-02-2002

Hoi Jozianne Afgelopen weekend deze soep gemaakt. HEEEEEEEEEEERLIJK!!!!

doetys avatar
doetys 11-02-2002

Hoi Jozianne Afgelopen weekend deze soep gemaakt. HEEEEEEEEEEERLIJK!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten