1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Ierse keuken
  5. colcannon

colcannon

Door: anna-stasia

  • Iers, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-11-2001

Ingrediënten 4 personen


1 0ns ui, prei of lente-uitjes.30 gr. margarine.0,6 dl afgeroomde melk.500 gr. aardappelen.250 gr. kool.


Verder heb je nodig


2 handen.


Een traditioneel gerecht uit Ierland.Net even iets anders dan de gewone aardappelpuree.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De tijd: 30 min.Je kookt de aardappelen en pureerd ze, de kool moet ook al gekookt zijn en het uitje fijn gesnipperd

Bereidingswijze

1) Verhit de margarine, voeg de uitjes toe en bak tot ze zacht zijn.2) Voeg de melk en de gepureerde aardappelen toe tot het mengsel door en door warm is.3) Snijd de kool in kleine stukjes. Zet het vuur laag en klop de kool goed door het mengsel.

Serveertip

Heerlijk bij een mals stukje rundvlees.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anna-stasia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top