1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2001

Ingrediënten 6 personen


400 gr. ontpitte kersen
100 gr. bloem
? theelepeltje zout
75 gram witte basterd suiker
1 vanillestokje
3 dl. melk
3 eieren
3 eetlepels olijfolie


Verder heb je nodig


Extra: ondiepe taart of quichevorm
( gebruik geen tspringvorm, het beslag lekt hier doorheen!)


Klassieke franse kersenflan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ?C.
Vet de vorm in met olijfolie.
Verdeel de ontpitte kersen over de bodem van de vorm.
Zeef de bloem in een kom en roer dit met het zout, de suiker, de zaadjes van het vanillestokje, de melk, de eieren en de olijfolie tot een glad beslag.
Schenk het beslag over de kersen in de vorm en schuif de vorm voorzichtig in de voorverwarmde oven.
Bak de clafoutis in ongeveer 35-40 minuten gaar.Serveer het gerecht lauwwarm en strooi er wat poedersuiker overheen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie78


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie78
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top