1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Filippijnse loempiaatjes

Filippijnse loempiaatjes

  • Aziatisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-11-2001

Ingrediënten 12 personen


- 2 eetlepels arachideolie, voor het bakken
- 250 gr varkensfilet; in dunne plakjes
- 1 kleine ui, in dunne ringen
- 4 teentjes knoflook, in plakjes
- 2,5 centimeter verse gember, geraspt
- 2 kleine hete pepers, fijngehakt
- 2 wortels, geraspt
- 1/8 kleine kool, fijngesneden
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 12 loempiavellen
- 4 theelepels bloem vermengd met 4 eetlepels water (om loempia' s te sluiten)



Anders dan anders

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin vlees, ui, knoflook, gember en pepers tot het geheel lekker ruikt en het vlees niet meer roze is.
Roer de wortel, kool en kurkuma erdoor.
Dek de pan af en laat de inhoud 2 tot 3 minuten bakken.
Laat het mengsel daarna afkoelen en verdeel het in drie porties.

Leg op elk loempiavel een portie vulling bij een van de voorste hoeken.
Vouw de zijkanten erover en rol het geheel op tot een pakketje.
De uiteinden plak je vast met bloempasta.

Vul een wok of braadpan voor eenderde met olie en verhit deze tot 180 graden Celsius.
Bak de loempia?s met vier tegelijk in 3-4 minuten goudbruin, knapperig en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie78


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie78
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top